Katekumenat –
VÄG TILL TRO

Är du nyfiken på kristen tro? Längtar du efter att samtala om tro och andlighet?

Då kan katekumenat i Hedvig Eleonora församling vara något för dig. Samtalsgruppen VÄG TILL TRO vänder sig till vuxna som är nyfikna på eller söker en tro. I gruppen delar vi våra livsberättelser och talar om våra tankar och frågor om Gud och tro.
I den tidiga kristna kyrkan, innebar begreppet “katekumenat” dopundervisning för vuxna eller undervisning inför vuxenkonfirmation. Då liksom nu är det ett sätt att lära känna sig själv och att lära känna och få kunskap om den kristna tron.
Katekumenatet träffas varannan tisdagskväll och sträcker sig från november 2020 till och med mars 2021. Katekumenatet avslutas i påsknattens mässa. Då finns det även möjlighet för den katekumen som vill, att låta döpa sig, konfirmera sig eller bekräfta sitt dop.

Ledare: Sofia Bergström, präst, och Erik Lundström, diakon, samt medvandrare.
När: tisdagar kl 19.00–20.30, 26 jan, 2 feb, 9 feb, 16 feb, 23 feb, 9 mars och 23 mars, samt påsknattsmässa 3 april. Kostnadsfritt.
För mer information och anmälan: erik.m.lundstrom@svenskakyrkan.se

UPPDATERAD INFORMATION: På grund av skärpta restriktioner gällande covid-19 i Stockholmsregionen kommer vi att skjuta på starten av vår samtalsgrupp till tisdagen den 26 januari.

Fördjupning

Välkommen att följa med på en vandring genom Apostlagärningarna i samtalsgruppen DEN FORTSATTA VÄGEN. Vi samtalar om frågor som var viktiga för den unga kyrkan och som förblir angelägna i vår tid.
Inför samtalsgruppen finns boken Andens folk av Peter Halldorf till försäljning i kyrkan.

Tack vare ett stort intresse för denna samtalsgrupp (fullbokad) erbjuder vi nu ytterligare en möjlighet att träffas – dagtid.

Ledare: Olle Liljefors, präst och Simon Aspberg.
När: tisdagar kl 12.45–14.00 i kyrkan 20 okt, 3 och 17 nov samt 1 och 15 dec. Kostnadsfritt.
För mer information och anmälan: sofia.bergstrom@svenskakyrkan.se