Katekumenat –
VÄG TILL TRO

Är du nyfiken på kristen tro?
Längtar du efter att samtala om tro och andlighet?

Då kan katekumenat i Hedvig Eleonora församling vara något för dig. Samtalsgruppen VÄG TILL TRO vänder sig till vuxna som är nyfikna på eller söker en tro. I gruppen delar vi våra livsberättelser och talar om våra tankar och frågor om Gud och tro.
I den tidiga kristna kyrkan, innebar begreppet “katekumenat” dopundervisning för vuxna eller undervisning inför vuxenkonfirmation. Och då liksom nu är det ett sätt att lära känna sig själv och att lära känna och få kunskap om den kristna tron.

Till hösten 2020 hade vi tidigare planerat en ny grupp med start i september. Men under rådande omständigheter har vi nu valt att skjuta starten för höstgruppen till tisdagen den 10 november.

Du kan redan nu anmäla ditt intresse att vara med i höstens grupp. Katekumenatet träffas varannan tisdagskväll och sträcker sig från november 2020 till och med mars 2021. Katekumenatet avslutas i påsknattens mässa. Då finns det även möjlighet för den katekumen som vill, att låta döpa sig, konfirmera sig eller bekräfta sitt dop.

Ledare: Sofia Bergström, präst, och Erik Lundström, diakon, samt medvandrare.
När: tisdagar kl 19.00–20.30, 10 nov, 24 nov, 8 dec, 26 jan, 9 feb, 23 feb, 9 mar och 23 mar. Kostnadsfritt.
För mer information och anmälan: erik.m.lundstrom@svenskakyrkan.se

Fördjupning –
DEN FORTSATTA VÄGEN

Välkommen att följa med på en vandring genom Apostlagärningarna i samtalsgruppen DEN FORTSATTA VÄGEN. Vi samtalar om frågor som var viktiga för den unga kyrkan och som förblir angelägna i vår tid.
Inför samtalsgruppen finns boken Andens folk av Peter Halldorf till försäljning i kyrkan.

Ledare: Sofia Bergström, präst, och Mikael Forss, medvandrare.
När: tisdagar kl 19.00–20.15: 20 okt, 3 nov, 17 nov, 1 dec, 12 jan och 19 jan. Kostnadsfritt.
För mer information och anmälan: sofia.bergstrom@svenskakyrkan.se