Iréne Rimansohn, kommunikatör

I tonåren var jag i huvudsak inriktad på att utbilda mig till något inom det naturvetenskapliga området men bytte så småningom inriktning helt till mitt andra stora intresse; bild och form. Jag har studerat tre år på Konstfackskolan i Stockholm, läst drygt 120 p konstvetenskap, utbildat mig i webbdesign, HTML-kodning, samt i digital bildbearbetning vid högskolan i Jönköping.

Under studietiden arbetade jag som kommissarie för Nationalmusei Sommarnattskonserter under fyra säsonger och har även arbetat 10 år i Svenska Filminstitutets filmklubb samt som redaktionssekreterare på tidskriften Chaplin (parallellt med mina studier).

1986 började jag arbeta som frilans i reklambranschen där jag gjorde affischer, förpackningsdesign, årsredovisningar, logotyper mm. Som egen företagare har jag varit van vid att sköta trycksaksproduktion från ”ax till limpa”. 

Förutom grafisk formgivning och layout ligger foto och fotoretusch mig mycket varmt om hjärtat. Jag är anställd av Hedvig Eleonora församling sedan augusti 2012.

Kontakta mig