Olle Liljefors, komminister

Livet tog en annorlunda vändning för mig när jag var 16 år. Jag spelade fotboll på elitnivå och drömde om en proffskarriär. Efter en träning hade jag tryckande smärta över bröstet. Det visade sig vara en ovanlig form av lunginflammation. I nästan två veckor låg jag på sjukhus innan läkarna hittade något som bet på inflammationen. Jag tillfrisknade sakta men kunde aldrig komma tillbaka till elitfotbollen.

Däremot hade jag fått en ny erfarenhet på sjukhuset. När jag var som sjukast, när inte ens sjukvårdspersonalen kunde ge mig eller min familj några klara besked om hur det skulle gå för mig, var jag själv aldrig rädd. Det var som att en osynlig kraft bar mig. Jag har valt att kalla den kraften Gud.

Ett par år efter sjukdomen valde jag att börja studera teologi, prästvigdes i Storkyrkan och har arbetat mina första 8 år som präst i Katarina församling. Mitt fokus där bestod framförallt av undervisning för alla åldrar samt gudstjänstutveckling.

Idag är jag glad över att få möjlighet att arbeta i Hedvig Eleonora församling och hoppas att jag kan bidra med mina erfarenheter. Varje möte med en människa är en gudstjänst, och jag ser fram emot att möta också dig.

Kontakta mig