Sara Paborn, kommunikatör

Jag är född och uppvuxen i Blekinge men har bott hela mitt vuxna liv i Stockholm. Har jobbat som copywriter i reklambranschen sedan 1990-talet med allt från SPES – Självmordsprevention bland unga, Apoteket och BRIS till Posten, HM, Filippa K och Arla. Belönad i Guldäggstävlingen för egna appen ”Poesi på G”. Utbildad vid RMI Berghs reklamskola, där jag även arbetat som gästlärare.

Är även verksam som skönlitterär författare sedan 2009. Min roman ”Tistelhonung” blev nominerad till priset Årets Bok 2020 (Albert Bonniers förlag). 2009 var jag en av Sommarvärdarna i Sveriges Radio P1 ”Sommar”.

Jag arbetar i Hedvig Eleonora församling sedan våren 2023, med bl a sociala medier, framtagning av kommunikativt material och samtalsmottagningen ”Tilliten”. Det är mitt första arbete inom Svenska kyrkan men har länge haft en längtan efter att få vara en del av ett meningsfullt, andligt sammanhang där djupa samtal och berörande möten får ta plats. Att få arbeta i Stockholms främsta kulturkyrka – med den kunskapen och rikedomen av programverksamhet, kulturaktiviteter och fördjupning känns som en ynnest.

Kontakta mig