Hedvig Eleonora volontärbyrå – engagera dig som volontär i församlingen!

Intresset för att engagera sig är stort i vårt samhälle. Detta vill vi i Hedvig Eleonora församling ta vara på i vår verksamhet. Varje år bidrar hundratals volontärer till att göra verksamheten i församlingen möjlig. Och du kan också vara en av alla dem som arbetar volontärt i församlingens varierande verksamhet! Genom att bidra med din tid och din kunskap har du möjlighet att medverka till församlingens utveckling.

Anmäl gärna ditt intresse!

Skicka ett mejl till: diakon Erik Lundström som ansvarar för församlingens volontärarbete.

Aktuella uppdrag

Här publiceras aktuella volontäruppdrag i församlingen!

Affischering. Var med på måndagar och byt alla affischer som sitter på staketen runt om Hedvig Eleonora kyrka.

Afternoon Tea-värd. Sedan mer än 10 år har församlingen dukat upp After Noon Tea i församlingssalen. Var med på fredagar och servera te!

Allsångsvärd. Hjälp vår organist Ulf Norberg att skapa ordning och reda kring fredagens allsång. Utdelning av allsångshäften och välkomnade av besökare ingår i uppgifterna.

Barnledare till barnkörens repetitioner. På tisdagar repar barnkörerna. Kom med och delta i markservicen när barnen ska fika! Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med barn.

Besöksgrupp. Vi önskar återstarta församlingens besöksgrupp som besöker den som så önskar i Hedvig Eleonora församling. Du som vill vara med och starta upp den igen – varmt välkommen med din intresseanmälan!

Bibliotekarie. Vi söker dig som älskar böcker och som regelbundet vill pyssla om församlingens enkla bibliotek vid expeditionen. Bli Hedvigs egen bibliotekarie!

Bokcirkelledare. Älskar du att läsa böcker? Bli ledare i en bokcirkel! Uppdraget  handlar om att hålla i öppna träffar där gemenskapen och samtalet kring en bok står i centrum. Samtalsledaren håller i samtalsstrukturen och tiden.

Dansledare. Var med och ta täten under HedvigDans – dansmässan!

Fotograf. Vara med och bidra till content i församlingens sociala medier. Du som är en duktig fotograf var med en eller flera gånger per termin. Du har egen kamera och levererar bilderna genom exempelvis Dropbox. Fotocred och tagg.

Förtroendevald. Att vara förtroendevald betyder att man fått ett uppdrag, ett förtroende, från församlingens medlemmar att vara med och ta ansvar för församlingens ekonomi och olika verksamheter. Det handlar om att man tar en roll i någon av församlingens beslutande organ.

Gröna volontärer. Församlingen vill odla mer i odlingslådorna utanför kyrkan. En kryddträdgård eller blommor till altaret. Du som tycker det vore roligt att komma med i ett sånt gäng. Anmäl ditt intresse så kan vi sätt spaden i marken!

Gudstjänstsvärd för HedvigDans. Hjälp vår präst Jenny Lingesjö att fixa med praktiska saker kring dansmässan på torsdagar.

Gudstjänstsvärdar. Tjänstgör som gudstjänstvärd under söndagens högmässa. Hjälp folk tillrätta, medverka i gudstjänsten!

Kaffevärdar. Kyrka och kyrkkaffe har en lång tradition i Svenska kyrkan. Också i Hedvig. Var med och koka kaffe och bidra till den fina stämningen efter söndagens högmässa! 

Konsertvärdar. Var med och hälsa besökare välkomna! I uppdraget ingår även enkel biljettförsäljning och utdelning av programblad.

Kontorsarbete. Var med och hjälp expeditionen vid exempelvis större utskick.

Körsångare. Var med och sjung i någon av församlingens körer. Läs mer om intagsförfarande och krav här.

Lunchavlösare. Varje dag, även på helgerna, ska våra vaktmästare äta lunch. Då behövs någon som vaktar kyrkan och som möter besökare! Ett utmärkt sätt att möta människor och lära känna kyrkorummet!

Meditationsledare. Varje vecka är det många som mediterar i Hedvig Eleonora kyrka. Det vore roligt att kunna erbjuda fler tider för stillhet och meditation. Var med och bidra genom att leda enkla meditationer i tystnad.

Ommöblering under veckorna. Det sker mycket under en vanlig vecka i Hedvig. Lokalerna används av skiftande verksamheter. Kör, barn, samtal etc. Ibland behöver vi möblera om. Och det behöver vi hjälp med!

Promenadsällskap. Vi har ambitioner att kunna erbjuda den som vill organiserade promenader. Men då behöver någon ta täten och leda! Är det kanske du?

Pyssla om kyrkan. Det finns så mycket som behöver piffas och fixas i vår stora vackra kyrka. Ordning i sakristian. Kanske sy in en knapp i ett röklin? Piffa blommorna? Kanske kan du hjälpa till på ett hörn?

Samtalsledare. För dig som har erfarenhet av samtal och vill bidra som ledare i kyrkan, kan samtalsledare i någon av församlingens samtalsgrupper vara något?

Själavård och samtal. Vi söker dig som är socionom, psykoterapeut, präst eller diakon och som kanske nyligen gått i pension men vill bidra till goda möten och samtal. Välkommen med som volontär!

Sommarcaféet. Var med och bidra i församlingens fantastiska sommarcafé i kyrkoparken. Uppgifterna  består av att plocka disk och torka bord ute i den vackra parken, men även att finnas till hands och prata med caféets gäster. Caféets personal ansvarar för den dagliga driften, utbildar, handleder och arbetsleder volontärerna. Man behöver därför inte ha tidigare cafévana.

Sortera körnoter. Hjälp körerna och våra musiker att sortera bland Hedvigs noter!

Var husmor för en dag! Prova på att hjälpa husmor i Hedvig. Just nu behöver vi särskild hjälp på tisdagskvällar!

Värd på Öppen förskola och Babygudstjänster, tisdag och onsdag. Hjälp till att skapa ett forum för barnen! Fika och fix med stort och smått.

Värd till ”Ligg ner i Hedvig”. Hjälp till att skapa en fin stämning för alla de som kommer och ligger ner i kyrkbänken på onsdagar. Bland annat att dela ut sköna kuddar!

Värd vid Eleonoramässan. Var med och hälsa besökare välkomna till Eleonoramässan på tisdagskvällarna och se till att de finner sig till rätta!