Läs mer om utmärkelsen i Lagerlings Östermalm!

När Östermalmsborna får välja:
Hedvig Eleonora kyrka – årets  kulturdestination!

Årets kulturdestination – när Östermalmarna gjorde sitt val 2022!

Hedvig Eleonora församling har under det senaste decenniet växt till en kulturinstitution att räkna med i Stockholm och har ett rikt kulturliv som spänner över såväl musik som konst och dans.

BRETT MUSIKLIV
Generalprogrammet i musiklivet bjuder på skiftande konserter med orgel, kammarmusik, symfoniorkester och många körer.
– Väldigt roligt och hedrande – och lite överraskande. Å ena sidan är det kanske inte givet att en kyrka blir utsedd till årets kulturdestination och å andra sidan är det helt i linje med vad som är Hedvig Eleonora kyrka eftersom vi så medvetet arbetar med många olika språk och uttryckssätt, säger kyrkoherde Sven Milltoft.

DANS & KONST
I många år har världsartisten Virpi Pahkinen dansat på skärtorsdagskvällen och varje vecka inbjuds människor till att dansa på församlingens dansmässa. I  kyrkorummet, som är en kulturupplevelse i sig, ställs återkommande samtidskonst ut med tillhörande konstnärssamtal.

MUSIKMÄSSOR
Gudstjänstlivet bjuder också in till en kulturell upplevelse. I församlingens musikmässor, HedvigPuls, tolkas kända artister och drar tusentals besökare varje år. Till detta kommer fredagarnas allsång, Afternoon Tea och sommarcaféet som blivit ett gemenskapsnav på Östermalm dit man kommer för att umgås.

Magasinet Lagerlings Östermalm står bakom utmärkelsen.
Övriga nominerade i kategorin årets kulturdestination 2022 är: Dramaten, Thielska Galleriet, Liljevalchs och Skansen.

TACK TILL ALLA SOM RÖSTAT!