Körlivet i Hedvig Eleonora församling

Hedvig Eleonora församling har en av stadens äldsta kyrkokörer som bildades i slutet av 1800-talet. Kyrkan var då något av ett kyrkomusikaliskt centrum i Stockholm, bl a tack vare den fina akustiken. Här uruppfördes, i Sverige, stora verk såsom Verdis ”Requiem” och här samlades även en fantastiskt stor publik, vilket omvittnas i Jenny Linds sista konsert innan hon lämnade Sverige. Inte mindre än 3 000 personer sägs ha bevistat denna konsert!

I dag finns körer för alla åldrar och ett rikt musikliv där Hedvig Eleonoras berömda orgel spelar en framträdande roll. I Hedvig Eleonora kyrka hålls regelbundet flera konserter i veckan. Vid frågor, hör gärna av dig till någon av församlingens musiker.

Musikverksamheten samarbetar med Sensus.

Barn/Ungdomskörer

Välkommen att sjunga i Barnkören när du börjar förskoleklass. Här kan du vara med tills du börjar i åk 2 då du hoppar upp till Diskantkören. I mellanstadiet sjunger du i Unga Röster.

Barn- och Diskantkören samt Unga Röster medverkar regelbundet i högmässor och konserter. Dessutom ägnas varje termin åt några större projekt. Under hösten satsar vi på Lucia och en större körkonsert – under våren kan det bli en musikal och en vårkonsert med flera av kyrkans körer.

Körerna leds av Ulrika Mjörndal samt Ivetta Irkha. Körerna håller ett högt tempo med fokus på musikglädje och sångpedagogik. Ingen provsjungning.

Barnkören 6–7 år: tisdagar kl 16.00–16.45
Diskantkören 8–9 år: tisdagar kl 17.00–17.45
Unga Röster 10–14 år: tisdagar kl 17.00–18.00
Kostnad: Gratis

För mer information/anmälan: Ulrika Mjörndal, tel: 08-545 675 87.
E-post: ulrika.mjorndal@svenskakyrkan.se

Hedvig Eleonora Ungdomskör

För dig från 16 till ca 25 år. Kören leds av försteläraren i musik vid Adolf Fredriks musikklasser, Natalia Edvall, och övar på tisdagar kl 19.00–21.00 i Hedvig Eleonora kyrka. För att kunna delta krävs att du kan läsa noter och har god körvana. Ungdomskören sjunger såväl klassiskt som pop.

Hör av dig till oss om du är intresserad av att sjunga i kören: helungkor@gmail.com

Hedvig Eleonora Vokalensemble

Hedvig Eleonora Vokalensemble är en kör för unga vuxna. Kören har en inriktning mot klassisk musik och är en seriös utbildning för dig som vill lära dig att använda din röst. Vokalensemblen övar på onsdagar 18.20-20.50 under ledning av Johannes Skoog, i Hedvig Eleonora kyrka.

Läs mer

Hedvig Eleonora Chorus Reginae

Chorus Reginae passar dig som har sångvana och vill vidareutveckla din röst och teknik i en vuxenkör med ambitioner och variationsrikt musikval. Kören övar onsdagar kl 18.30–21.00 i församlingssalen på Jungfrugatan 2 B.

Vill du veta mer om Chorus Reginae, kontakta körledare Ulrika Mjörndal, tel: 08-545 675 87.
E-post: ulrika.mjorndal@svenskakyrkan.se

Läs mer

Hedvig Eleonora Kammarkör

Är du van körsångare, en duktig notläsare och har möjlighet att satsa lite mer tid kan du söka till Hedvig Eleonora Kammarkör. Kammarkören övar torsdagar kl 18.30–21.30 i församlingssalen på Jungfrugatan 2 B.

Vill du veta mer om Kammarkören, kontakta körledare Pär Fridberg, tel: 08-545 675 77. E-post: par.fridberg@svenskakyrkan.se

Läs mer