Dan Wolgers foto Sterfan Tell

Dan Wolgers

19 mars – 30 maj
Dan Wolgers har sedan slutet av 80-talet varit en av Sveriges mest tongivande konstnärer. Få andra konstnärer har ifrågasatt och experimenterat med de kristna symbolerna på ett lika sinnrikt sätt som han gör.
 
Det är med stolthet som Hedvig Eleonora församling nu visar Dan Wolgers utställning I olivlunden i Hedvig Eleonora kyrka, 19/3–30/5.
 

Konstnärssamtal
Missa inte samtalet mellan Dan Wolgers och Johan Petterson, konstnären och curatorn, söndag 29 maj, kl 12.30. 

 
Utställningens namn syftar på händelserna i den rofyllda lund där Jesus tillbringade sin sista skräckfyllda natt före korsfästelsen. Den består av en skulptur Corpus Christi och fem unika grafiska blad av Wolgers ansikte tryckt mot dammiga glasskivor. De fem porträtten har namn efter de fyra lärjungar som var med Jesus denna natt. Jakob, Johannes och Petrus som inte kunde hålla sig vakna, Judas som förrådde Jesus, och Malkos, knekten vars öra Petrus högg av. Jesus helade sedan Malkos öra som sitt sista under.

I olivlunden 

Utställningen invigs med ett samtal mellan konstnären Dan Wolgers och kyrkoherde Sven Milltoft.
 
Dan Wolgers, född 1955, utbildade sig vid Kungliga Konsthögskolan 1980-1985 och utnämndes till professor i Skulptur 1995 vid Kungliga Konsthögskolan.
 
Johannes, grafiskt blad av Dan Wolgers från utställningen I olivlunden.

HedvigART
Tidigare konstutställningar

Bea Szenfeld ”Station 5”
5 november – 26 november 2021.
Läs mer här
Susanne Johansson ”Avtagande vindar”
16 oktober- 5 november 2021.
Läs mer här