Välkommen 2021: premiär 17 maj!

Sommarcaféet håller säsongen 2021 öppet mellan kl 11.00 och 17.00 på vardagar och kl 12.00 och 15.00 på söndagar och erbjuder liksom tidigare år smörgåsar, sallader, kaffebröd, glass, kaffe, te och alkoholfri dryck till låga priser. Vi har endast servering utomhus och uppmanar alla att hålla avstånd i serveringen och mellan borden. Det blir tyvärr inga tornuppstigningar i år heller pga pandemin. Caféet stänger söndagen den 19 september.

Bli volontär!

En viktig grund för att sommarcaféet kan hålla öppet är alla volontärer som ger av sin tid. Varje hand som kan bidra är viktig. Vi uppskattar våra volontärer och deras ovärderliga insatser.

Det finns en stor flexibilitet för den som vill vara volontär, både vad gäller schema och uppgifter. Som volontär består uppgifterna bland annat av att plocka disk och torka bord ute i den vackra parken, men även att finnas till hands och prata med sommarcaféets många gäster. Sommarcaféets personal ansvarar för den dagliga driften, utbildar, handleder och arbetsleder volontärerna. Man behöver därför inte ha tidigare cafévana. Under våren kommer löpande rekrytering ske av volontärer som önskar gör en kortare eller längre insats i sommar.

Alla människor är olika. En del volontärer vill arbeta mycket och ofta, andra vill hjälpa till då och då. Därför är vi mycket flexibla vad gäller längd och omfattning på volontärsuppdraget i sommarcaféet.
För mer information och intresseanmälan: erik.m.lundstrom@svenskakyrkan.se
Du kan även läsa mer om uppdraget på Volontärbyråns hemsida!