Anneè Olofsson Konstutställning ”Lost and Found” 

Konstutställningen ”Lost and Found” 15 sept – 15 okt 2023

Vi är stolta att visa Anneè Olofssons utställning ”Lost and Found”

Utställningen invigs fredagen den 15 september kl 18.30 med ett samtal mellan kyrkoherde Sven Milltoft och Anneè Olofsson. Utställningen visas till och med söndag 15 oktober 2023.

Anneè Olofssons (1966) storslagna, djupgående och ofta kusliga fotografier, videoverk och skulpturer handlar om komplexiteten i familjerelationer och maktbalans. Hon använder sig ofta av sin kropp och personliga historia som instrument i sitt arbete. Kroppar blir till symboler och berättelser – inte bara om vår outgrundlighet utan också om våra mänskliga begränsningar.
Utställningen består av 8 fotografier, ett grafiskt blad, en skulptur och ett klockspel.
Klockspelet sker dagligen kl 16.30 där Ulf Norberg spelar ”Forever Young” av Alphaville.

Olofsson har bland annat ställt ut på Venedigbiennalen, Bangkokbiennalen, Marianne Boesky Gallery i New York, Jack Hanley Gallery i San Francisco och The Hayward Gallery i London. Hon finns representerad i samlingar hos MoMA i New York, Seoul Museum of Art, Moderna Museet i Stockholm, Hirshhorn Museum och The Phillips Collection i Washington DC. År 2022 publicerades boken ”This is Annee Olofsson”. I våras tilldelades Anneè Olofsson Stockholms stads kulturstipendium 2023 inom kategorin bildkonst med bl.a. motiveringen ”Hon utforskar livsavgörande ämnen med övertygelse om att det världsliga har ett ursprung i det familjära. Verken väcker nya tankar och ger betraktaren grogrund för existentiella samtal”.

Anneè Olofsson utställning ”Lost and Found” genomförs med stöd av Region Stockholm.