Bidra till HedvigHelps stora julklappsinsamling 2022!

För andra året i rad samlar Hedvig Eleonora församling in julklappar i kyrkan. Ta chansen att hjälpa barn i utsatthet. Den första advent sätter kampanjen igång!

Julen är en tid för traditioner. Vi bakar pepparkakor, dricker julmust, spelar julmusik, klär granen och går i kyrkan. Men julglädje är inte självklart för alla. Därför är julen också en tid för generositet och värme. För andra året i rad samlar Hedvig Eleonora församling och HedvigHelp in julklappar i kyrkan.
 
Den som vill skänka en julklapp tar med sitt inslagna paket till Hedvig Eleonora kyrka mellan 27/11 och 4/12. Julklapparna delas ut i samarbete med Svenska kyrkans citydiakoni i S:t Jacobs kyrka vid Kungsträdgården, Frälsningsarmén på Östermalm, samt i S:ta Clara kyrka.
 
VAD KAN MAN KÖPA?
Målgruppen är barn i alla åldrar – små barn, äldre barn men också yngre tonåringar. Leksakerna ska vara nya eller som nya. Presentkort är bra till tonåringar.
 
SKA PAKETET VARA INSLAGET?
Ja! Det kommer att finnas etiketter på plats där du diskret fyller i kön, ålder och vad paketet innehåller. Så kan matchningen göras mycket enklare.
 
VAR LÄMNAS JULKLAPPARNA?
Julklapparna lämnas inslagna på vår gåvoinlämning i Hedvig Eleonora kyrka, Storgatan 2, mellan 1 och 2 advent, sön 27 nov till söndag 4 dec 2022. Det är öppet varje dag kl 11.00–18.00. Vid pågående förrättningar såsom begravning görs paus i inlämningen.
 
VEM FÅR JULKLAPPARNA?
Julklapparna lämnas ut till behövande barn som diakoner i Svenska kyrkans citydiakoni i S:t Jacobs kyrka vid Kungsträdgården möter. Det är Domkyrkoförsamlingen som bedriver citydiakoni där. Dessutom kommer paket att lämnas till barn som diakoner i S:ta Clara kyrka möter.
 
20 PROCENT RABATT PÅ LEKSAKER
Om du köper julklappar till insamlingen på Leksaksborgen på Östermalmstorg 2, får du 20% rabatt på julklappen! Du lämnar julklappen i butiken.
 
För frågor eller samarbeten kontakta diakon Erik Lundström!

Insamlade kläder lämnades till citydiakonin i St: Jacobs kyrka

I oktober överlämnade projektledarna Hanna Kallin och Helena Tammerlöv vinterkläderna till barn som samlades in utanför Hedvig Eleonora kyrka i våras till citydiakonin i S:t Jacobs kyrka, vid Kungsträdgården. Gåvan togs emot av Pernilla Landin, diakon i Domkyrkoförsamlingen, som driver verksamheten i S:t Jacobs kyrka. Nu planeras att en julkampanj med tillfälle att skänka julklappar i Hedvig Eleonora kyrka under en vecka med starta första advent. Julklapparna går sedan till behövande barn i Stockholm som personalen i S:t Jacobs kyrka möter.