Bidra till HedvigHelps stora julklappsinsamling 2023!

För tredje året i rad samlar Hedvig Eleonora församling in julklappar i kyrkan. Ta chansen att hjälpa barn i utsatthet. Den första advent sätter kampanjen igång!

Julen är en tid för traditioner. Vi bakar pepparkakor, dricker julmust, spelar julmusik, klär granen och går i kyrkan. Men julglädje är inte självklart för alla. Därför är julen också en tid för generositet och värme. För tredje året i rad samlar Hedvig Eleonora församling och HedvigHelp in julklappar i kyrkan.

Den som vill skänka en julklapp tar med sitt inslagna paket till Hedvig Eleonora kyrka mellan 3/12 och 10/12. Julklapparna delas ut i samarbete med Svenska kyrkans citydiakoni i S:t Jacobs kyrka vid Kungsträdgården, Frälsningsarmén på Östermalm, Engelbrekskyrkan, Ersta diakoni, samt i S:ta Clara kyrka.

VAD KAN MAN KÖPA?
Målgruppen är barn i alla åldrar – små barn, äldre barn men också yngre tonåringar. Leksakerna ska vara nya eller som nya. Presentkort är bra till tonåringar.

SKA PAKETET VARA INSLAGET?
Ja! Det kommer att finnas etiketter på plats där du diskret fyller i kön, ålder och vad paketet innehåller. Så kan matchningen göras mycket enklare.

VAR LÄMNAS JULKLAPPARNA?
Julklapparna lämnas inslagna på vår gåvoinlämning i Hedvig Eleonora kyrka, Storgatan 2, mellan 1 och 2 advent, sön 3 dec till sön 10 dec 2023. Det är öppet varje dag kl 11.00–18.00. Vid pågående förrättningar såsom begravning görs paus i inlämningen.

VEM FÅR JULKLAPPARNA?
Julklapparna lämnas ut till behövande barn som diakoner i Svenska kyrkans citydiakoni i Domkyrkoförsamlingen möter. Dessutom kommer paket att lämnas till barn som diakoner i S:ta Clara kyrka möter, samt till barn i Frälsningsarméns verksamhet på Östermalm och barn i skyddade boenden hos Ersta diakoni.

20 PROCENT RABATT PÅ LEKSAKER
Om du köper julklappar till insamlingen på Leksaksborgen på Östermalmstorg 2, får du 20% rabatt på julklappen! Du lämnar julklappen i butiken.

För frågor eller samarbeten kontakta diakon Erik Lundström!