HedvigHelps stora julklappsinsamling 2021

Nu pågår årets stora julklappsinsamling i Hedvig Eleonora kyrka. Ta chansen att hjälpa barn i utsatthet!

Julen är en tid för traditioner. Vi bakar pepparkakor, dricker julmust, spelar julmusik, klär granen och går i kyrkan. Men julglädje är inte självklart för alla. Därför är julen också en tid för generositet och värme. Många vill skänka julklappar. Alla som vill är välkomna att skänka julklappar i Hedvig Eleonora kyrka.

Hjälp oss att hjälpa! Var med och skänk julklappar till behövande barn i Stockholm! Ta med ditt inslagna paket till Hedvig Eleonora kyrka mellan 1-2 advent, 28/11-5/12. Julklapparna delas ut i samarbete med Svenska kyrkans citydiakoni i S:t Jacobs kyrka vid Kungsträdgården, S:ta Clara kyrka, samt Frälsningsarmén Östermalm.

Vad kan man köpa?
Målgruppen är barn i alla åldrar små barn, äldre barn men också yngre tonåringar. Sakerna ska vara nya eller som nya.

Ska paket vara inslaget?
Ja! Det kommer att finnas etiketter på plats där du diskret fyller i kön, ålder och vad paketet innehåller. På så sätt kan matchningen göras mycket lättare! 

Var lämnas julklapparna?
Julklapparna lämnas inslagna på vår gåvoinlämning i Hedvig Eleonora kyrka, Storgatan 2, mellan 1-2 advent, sön 28 nov till sön 5 dec 2021. Öppet varje dag 11.00-18.00. Vid pågående förrättningar såsom begravning görs paus i inlämningen.

Vem får julklapparna?
Julklapparna lämnas ut till behövande barn som diakoner i Svenska kyrkans citydiakoni i S:t Jacobs kyrka vid Kungsträdgården möter. Det är Domkyrkoförsamlingen som bedriver citydiakoni där. Dessutom kommer paket att lämnas till barn som diakoner i S:ta Clara kyrka möter, samt via Frälsningsarmén Östermalm.

Rabatt på leksaker till kampanjen
Om du köper julklappar till insamlingen på Leksaksborgen vid Östermalmstorg 2, får du 25% rabatt på julklappen!

TACK TILL
Leksaksborgen
Jumpyard
Rituals
 

För frågor eller samarbeten kontakta diakon Erik Lundström!

Insamlade kläder lämnades till citydiakonin i St: Jacobs kyrka

I oktober överlämnade projektledarna Hanna Kallin och Helena Tammerlöv vinterkläderna till barn som samlades in utanför Hedvig Eleonora kyrka i våras till citydiakonin i S:t Jacobs kyrka, vid Kungsträdgården. Gåvan togs emot av Pernilla Landin, diakon i Domkyrkoförsamlingen, som driver verksamheten i S:t Jacobs kyrka. Nu planeras att en julkampanj med tillfälle att skänka julklappar i Hedvig Eleonora kyrka under en vecka med starta första advent. Julklapparna går sedan till behövande barn i Stockholm som personalen i S:t Jacobs kyrka möter.