Hedvig Eleonora församling söker kommunikationsansvarig, 100%

Hedvig Eleonora församling i Stockholm söker en kommunikatör med ansvar att vara församlingens expert på sociala medier, webbpublicering och grafisk formgivning där bild- och textproduktion samt rörlig bild ingår.
Församlingen bedriver en bred och expansiv verksamhet som gudstjänst, undervisning, diakoni, mission med en tydlig kulturprofil som konst, dans, musik, litteratur, sommarcafé och samtalsmottagningen Tilliten för unga. År 2022 utsågs församlingen till årets kulturdestination på Östermalm och är något av en citykyrka!
Församlingens arbetsklimat är kreativt och tillåtande och atmosfären är generös och otvungen med högt i tak. Vidare har församlingen ett pågående fördjupat samarbete med Oscars församling. Du är trygg i rollen att både självständigt och tillsammans med andra ansvara för att driva och utveckla kommunikationsarbetet och föra det in i framtiden.
KVALIFIKATIONER
Vi söker Dig som:
• Vill arbeta operativt med och vidareutveckla församlingens kommunikation, inte minst närvaron i sociala medier.
• Vill arbeta strategiskt kring kommunikationsfrågor.
• Lätt och prestigelöst skiftar mellan operativa och strategiska arbetsuppgifter.
• Har god kunskap inom Adobe CC inkl. InDesign, bildbehandling av både film och stillbild, samt har erfarenhet av att arbeta i webbpubliceringsverktyg.
• Är stresstålig och trivs i ett periodvis högt arbetstempo.
Du ska vara en god organisatör som kan prioritera och behålla lugnet även i pressade situationer. Du behöver vara ansvarstagande, handlingskraftig och ha en väl utvecklad samarbetsförmåga och kunna behålla lugnet även i pressade situationer.
Du har vidare en god stilistisk förmåga, är noggrann och öppen för vidareutveckling. Församlingen är inne i ett expansivt skede och det finns förutsättningar att på sikt växa i uppgift och ansvar.
Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Tjänsten är heltid 100%.
För ytterligare information: Erik Lundström, diakon tfn 08/54567681 eller Sofia Bergström, biträdande kyrkoherde tfn 08/54567573
Skicka din ansökan till birgitta.johnsson@svenskakyrkan.se.
Sista ansökningsdag 8 december 2023.