Adelie Molander

Adelie Molander, komminister

 

Jag är född och uppvuxen i Tyresö. Fram tills årsskiftet 2021/2022 har jag bott i Uppsala och studerat vid Uppsala universitet och vid Svenska kyrkans utbildningsinstitut. Därifrån har jag med mig en magisterexamen i kyrkovetenskap och flera kurser som inriktat sig på kyrkoliv på olika platser i världen – bland annat i Tanzania, Indien och det Heliga landet.

Förutom teologistudier har jag en bakgrund som truckförare, assistent i församlingsarbete och som volontär i Svenska kyrkan i utlandet med en placering i Sydney, Australien. Att utforska den världsvida kyrkan och mötet med människor över konfessions- och religionsgränser har varit berikande för mig och min egen resa i tron.

Mina intressen kretsar kring att laga mat, löpning, spela sällskaps- och datorspel, vara utomhus, se på film och att läsa. Ett annat intresse jag har är den ekumeniska kommuniteten i Taizé som ligger mig varmt om hjärtat och är en plats jag ständigt längtar efter att återvända till.

För mig är mitt viktigaste uppdrag som präst att vara en möjliggörare för människors relation med Gud. Jag hoppas kunna göra detta genom att dela bön- och gudstjänstliv med de jag möter i min tjänst som präst.

Kontakta mig