Erik Lundström, diakon

Född och uppvuxen i Östergötland, diakonvigd 2019, har därefter arbetat i församlingen. Utsågs 2020 till kontraktsdiakon i Östermalms kontrakt.

Jag är socionom med magister i socialt arbete och vidareutbildning i sexologi. Jag är också leg. psykoterapeut med psykodynamisk inriktning, samt en steg 1-utbildning i systemisk familjeterapeutisk/relationell inriktning. Jag är teolog med teol. kandidat och master i kyrkovetenskap, inriktning ecklesiologi, samt har en master i pedagogiskt ledarskap.

Min huvudsakliga bakgrund inom socialt arbete har jag i socialtjänsten och inom institutionsvård. Innan jag blev diakon arbetade jag som verksamhetsutvecklare inom kommunal familj- och individomsorg. Jag har tidigare även arbetat som journalist och har en mag. i journalistik. 

Livet är ett stort mysterium. Vi människor är så mycket mer än vad vi anar. För mig är mötet i det goda samtalet en viktig aspekt av att dela livet och att växa. Lita på processen!
Det vill jag vara med att bidra till i församlingen. 

Mitt fokus är också att samordna frivilligarbetet. Vill du engagera dig i församlingens omfattande verksamhet kontakta mig!

Kontakta mig