Ida Mohlin

Ida Mohlin, komminister

Jag är född och uppvuxen i Finland, jag bodde hela min barndom och ungdom i Helsingfors. När jag fyllde 23 år flyttade jag till Sverige och började läsa “Svenska för utländska studenter” vid Uppsala universitet. Efter fyra månader kom jag in på den första teologikursen. Jag kände mig hemma i Svenska kyrkan och tanken på att bli präst i Sverige började växa.

Jag prästvigdes i januari 2017 och mitt första år som prästadjunkt gjorde jag här i Hedvig Eleonora församling. Därefter har jag varit i Västermalms församling och Gustaf Vasa församling innan jag hittade tillbaka hit till Hedvig Eleonora där jag känner mig hemma.

På fritiden tycker jag om att springa, yoga och träna. Musik har jag alltid tyckt om, och lyssnar på nästan all musik, kanske inte riktigt allt – men nästan. Spenderar mycket tid med familjen och hunden och är mycket utomhus.
Jag har varit troende hela mitt liv. Jag kommer ihåg kvällsbönerna med mormor som barn, och så har tron vuxit med mig. Relationen eller tron behöver inte vara på ett visst sätt. Tron du har räcker – relationen mellan dig och Gud är unik.

Kontakta mig